Mikä on Veritas?

Veritas Forum Finland on voittoa tavoittelematon verkosto, jossa opiskelijat järjestävät yliopistokampuksilla ja oppilaitoksissa keskusteluja, tapahtumia ja kampanjoita tärkeistä elämänkysymyksistä. Jokainen tilaisuus on uniikki.

Veritas Forum on akateeminen debatti tai dialogi, jossa keskustelemme rohkeasti elämän suurista kysymyksistä eri maailmankatsomusten näkökulmista. Miten sekulaari humanisti ja kristitty perustelevat ihmisarvon? Miksi universumi on syntynyt? Mikä on ihmisen ja koneen raja kyborgien aikakaudella? Millä perusteella ihminen voi tietää, että jokin on totta?

Puhujina ovat olleet muun muassa tähtitieteilijä Esko Valtaoja, kyberturvallisuuden professori Jarno Limnéll, kirjallisuudentutkija Maria Mäkelä, filosofi Frank Martela, matemaatikko John Lennox, imaami Anas Hajjar ja piispa Simo Peura.

Professori Olli Koistinen ja dosentti Aku Visala keskustelivat Turun yliopistossa keinoälystä dosentti Hanne Appelqvistin moderoimana. 

Tavoitteet

Tilaisuudet järjestetään yliopistoissa. Opiskelijoilla on niissä tilaa pohtia ja esittää kysymyksiä, jotka eivät yliopistoissa usein muualle mahdu. Rakennamme lavan oppimisen hengessä ja puhkomme kuplia. Kaikki rikastuvat toistensa näkökulmista. Teemme näkyväksi maailmankatsomusten merkityksen etsiessämme yhdessä vastauksia oman elämämme, yhteiskuntamme ja planeettamme polttaviin kysymyksiin.

Teemme yhteistyötä tiedekuntien, ainejärjestöjen, eri uskontokuntien ja kirkon korkeakoulutyön kanssa.

Suomen Veritas Forumit ovat osa kansainvälistä verkostoa

Suomessa Veritas Forum -verkoston kokoajana toimii Evankelisluterilainen Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO). 

Suomen työ on osa kansainvälistä Veritas-verkostoa, jonka puitteissa on järjestetty foorumeita 200 yliopistossa yli 2000 kappaletta.

Ensimmäinen Veritas Forum järjestettiin vuonna 1992 Harvardin yliopistossa Yhdysvalloissa. Lue lisää Veritas Forumin taustoista sivulta Miksi olemme olemassa? 

Lahjoita

Auta Veritas Forum Finlandia järjestämään foorumeita suurista elämänkysymyksistä.

LAHJOITA