Miksi olemme olemassa?

Veritas Forum sai alkunsa Harvardissa Yhdysvalloissa vuonna 1992. Ryhmä opiskelijoita sekä Harvardin yliopiston ja seurakuntien työntekijöitä tulivat yhteen opiskelijapastori Kelly Monroen johdolla etsimään yhteyttä maineikkaan yliopistonsa kristillisiin juuriin. He kokivat, että kristillisestä maailmankatsomuksesta nousevat vastaukset opiskelijoiden kysymyksiin olivat joutuneet sivuun. Ryhmä etsi akateemisesti laadukasta ja puoleensavetävää tapaa tuoda kristillinen näkökulma takaisin sinne, missä keskusteltiin kaikkein tärkeimmistä ja kiinnostavimmista kysymyksistä: miksi maailmassa on pahaa ja kärsimystä, mihin oikeudet ja velvollisuudet perustuvat, mistä kaikki on saanut alkunsa, mikä on elämän tarkoitus.

Kalifornian yliopiston (UCLA) tutkimuksen mukaan yli puolet ensimmäisen vuoden opiskelijoista haluaa pohtia suhdettaan uskontoon ja maailmankatsomuksiin. Luentosaleissa näistä kysymyksistä keskustellaan kuitenkin hyvin harvoin. 

Veritas Forumeissa voi keskustella maailmankatsomuksista akateemisesti ja avoimesti. Forumit haastavat opiskelijoita tutkimaan omia uskomuksiaan, etsimään totuutta ja yhdistämään akateemista tietoa arjen kysymyksiin.

Veritas Forum Helsingin yliopistossa.

Dogmatiikan emeritusprofessori Miikka Ruokanen ja imaami Abbas Bahmanpour puhuivat keväällä 2019 Helsingin yliopistossa pelastuskäsityksistä. Moderaattorina toimi Elina Hellqvist kirkkohallituksesta.

Missä toimimme

Veritas Forumeita on järjestetty jo yli 200 yliopistossa Pohjois-Amerikassa, Euroopassa ja Aasiassa. Suomessa Veritas Forumeita järjestetään tällä hetkellä säännöllisesti Helsingissä, Turussa, Tampereella, Jyväskylässä ja Oulussa, mutta myös muilla yliopistopaikkakunnilla. Foorumeiden järjestäminen alkaa paikallisen Veritas-tiimin perustamisella. Tavoitteena on, että toimintaa suunnittelevat ja toteuttavat opiskelijat yhdessä kansallisen koordinaattorin ja paikallisten opiskelijatyöntekijöiden ja korkeakoulupastoreiden kanssa

Veritas Forum Helsingin yliopistossa.

Oxfordin matematiikan professori John Lennox ja Turun yliopiston dosentti ja uskontotieteen yliopistonlehtori Matti Kamppinen Veritas Forumissa Helsingin yliopistossa vuonna 2014.

“What we desperately need is more Forums like this, where everything is on the table, where we can actually ask the big questions.”

MICHAEL PUETT, HARVARD PROFESSOR, THE VERITAS FORUM AT HARVARD, 2014